Hiányérzet van a Potter-filmek hőseiben

Daniel Radcliffe az akcióhős, Emma Watson a példakép, Robbie Coltrane pedig egyszerűen a pozitív hős szerepet hiányolja majd – a színészek és a stáb tagjai az utolsó Potter-film csütörtöki londoni premierjével búcsút vettek a varázslósorozattól.

MNO
2011. 07. 09. 11:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A filmszéria főszereplői, Radcliffe, Watson és Rupert Grint a nyolc epizód forgatásával eltöltött elmúlt évtized alatt nőttek fel: a Roxfort Varázslóiskola növendékeiként küzdöttek a gonosz Voldemorttal és követőivel. Még mindig nehéz belegondolnia, hogy többé nem alakítja Hermionét – ismerte el a 21 éves Watson, aki a bátor és okos varázslólányt játszotta. Nem csak egy szerep volt számára, hanem példakép is. „Úgy gondolok rá, mint ha a testvérem lenne. Annyira valóságosnak tűnik. Természetesen a többiek is nagyon hiányoznak majd, de legjobban az, hogy nem játszhatom el többé” – fűzte hozzá.

Elveszettnek érzi magát Rupert Grint is a sorozat lezárultával. A 21 éves színész a premier kapcsán tartott londoni sajtótájékoztatón arról beszélt: annyira állandó részévé vált az életének a Potter-saga, hogy nem igazán tudta, mit is kezdjen magával.

A New Yorkban egy Broadway-produkcióra készülő 21 éves Radcliffe videón mesélt a film után támadt űrről. Mint mondta: mivel nem igazán olyan alkat, roppant hálás, hogy akcióhős lehetett belőle. „Ez olyan mint egy ajándék egy ilyen fiatal színésznek: tűzkarikában kirobbanni a vízből, ilyesmit nem nagyon csinálhatok többé” – sajnálkozott. A skót színész, Robbie Coltrane viszont Hagrid szerepét bánta. Ahogy megjegyezte, pályafutása során először játszott tetőtől-talpig pozitív hőst.

A londoni St. Pancras Hotelben a Potter-sorozat több mint húsz szereplője és stábtagja emlékezett a filmekre a riporterek előtt. David Yates, az utolsó négy epizód rendezője elmondta, hogy a Potter-csapat az évek során teljesen összekovácsolódott. „Nagyon szerettünk együtt dolgozni, ami szerintem egészen rendkívüli” – hangsúlyozta. A rendező azt mondta, meg kell békélni a ténnyel, hogy a hatalmas sikert aratott (világszerte 6,4 milliárd dollár jegybevételt hozó) Potter-filmek egyetlen árva Oscart sem kaptak az évek folyamán. Mint rámutatott: a csütörtöki premierre hétfő óta várakoznak a Trafalgar téren táborozó rajongók, ami minden trófeáért kárpótolja a film alkotóit. A Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész a csütörtöki londoni díszbemutató után a jövő héten kerül a mozikba világszerte.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.