Hibák sorozata vezetett a katasztrófához

A rendkívüli időjárási körülmények, a lengyel személyzet kiképzésének alapvető hiányosságai, a túl nagy sebesség és a veszélyesen alacsony magasságba ereszkedés, valamint az orosz irányítótorony által adott téves adatok együttesen okozták a Tu-154-es lengyel kormánygép 2010. április 10-i katasztrófáját Szmolenszk mellett – állapította meg a hivatalos lengyel vizsgálatot végző bizottság jelentése.

MNO
2011. 07. 29. 11:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jerzy Miller belügyminiszter által vezetett 34 tagú bizottság 328 oldalas zárójelentését pénteken, a varsói miniszterelnöki hivatalban rendezett sajtóértekezleten hozták nyilvánosságra. A jelentés szerint a repülőgép műszakilag rendben volt, a műszerek kifogástalanul működtek, és teljesen kizárható, hogy a gépen bárki nyomást gyakorolt volna a pilótákra a leszállás végett. A katasztrófában a gépen utazó mind a 96 személy életét vesztette, köztük Lech Kaczynski akkori lengyel államfő és felesége.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.