Hibátlan még a Pápa, a Pécs és a Győr is

<p>Második mérkőzését is megnyerte az OTP Ligában a Pécs, a Pápa és a Győr csapata. Az újonc pécsiek a Vasas otthonából, a Lombard hazai pályán a Siófok ellen, az ETO pedig az Újpestet fogadva gyűjtötte be a három pontot. A forduló eddigi leggólgazdagabb összecsapásán a Honvéd 4-2-re nyert a Haladás vendégeként.</p>

Pintér Patrick
2011. 07. 23. 20:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

VASAS-HÍD–PÉCS 1-2 (0-0)
Budapest, Illovszky-stadion, 3000 néző. Vezette: Radványi.
Vasas: Ilizi – Boukar, Kovács G., Gáspár (Radványi, 68.), Katona M. – Kulcsár D., Bárányos, Bakos, Jokics – Simic, Honma (Beliczky, 76.). Vezetőedző: Komjáti András.
Pécs: Dibusz – Simonfalvi, Todorovics, Lantos, Törtei – Horváth Zs. (Tóth Z., 92.), Scsepanovics, Pintér A., Nagy O. – Andorka (Causic, sz.), Bajzát (Frölich, 67.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc.
Gólszerző: Gáspár (51.) ill. Horváth Zs. (49.), Nagy O. (71.).

Jól kezdett a Vasas, az első percekben többször is zavart tudott okozni a pécsi védelemben, de a helyzeteket elpuskázta. Ez aztán megbosszulta magát, hiszen a Pécs a második játékrész elején vezetéshez jutott Horváth Zsolt góljával, aki a kapujából kifutó Ilizi fölött emelt a hálóba (0-1). Ám hamar jött a hazai válasz, Bárányos bal oldali szögletrúgása után ugyanis Gáspár a bal alsó sarokba csúsztatott (1-1). A mindent eldöntő találat a 77. percben született meg, ekkor Sccsepanovics lövése kipattant a kapufáról, az érkező Nagy Olivér pedig a félig üresen maradt kapuba passzolta a labdát (1-2). A Pécs így már második győzelmét ünnepelhette a szezonban, az anygalföldi gárda viszont továbbra is pont nélküli.

PÁPA–SIÓFOK 2-0 (0-0)
Pápa, Perutz-stadion, 2000 néző. Vezette: Takács.
Pápa: Szűcs L. – Nagy S. (Tóth G., 73.), Dlusztus, Totadze, Présinger – Farkas A., Marics, Ganugrava – Lovrencsics (Varga G., 80.), Ferenczi, Puri (Quintero, 61.). Vezetőedző: Véber György.
Siófok: Milinte – Fejes, Fehér Zs., Lengyel D., Kiss Zs. – Melczer, Kecskés T., Tusori, Huszák (Haraszti, 53.), Lattenstein – Farkas J. Vezetőedző: Horváth Károly.
Gólszerző: Marics (48., 75.).

Tovább folytatódott a Pápa és Goran Marics nagyszerű sorozata. A Lombard az első fordulóban a szerb-spanyol kettős állampolgárságú támadó góljával győzött Újpesten, most Marics duplájával a Siófokot múlta felül. Ráadásul mindkét gólt szabadrúgásból lőtte, pedig erről az oldaláról eddig még nem nagyon ismerhettük meg a játékost. A Siófok így vereséggel rajtolt, mivel egy hete elhalasztották a Videoton ellen kisorsolt összecsapását.

HALADÁS–HONVÉD 2-4 (1-2)
Szombathely, 3000 néző. Vezette: Szilasi.
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Nagy II G. (Kovács I., sz.), Tóth P. – Molnár B., Iszlai, Nagy I G. (Ugrai, 70.), Rajos (Irhás, 75.) – Sluká, Kenesei K. Vezetőedző: Aczél Zoltán.
Honvéd: Kemenes – Lovric, Debreceni, Botis, Novák – Abass, Akassou, Németh N. (Horváth A., 56.), Tchami – Danilo (Hidi, 83.), Délczeg (Szekulics, 56.). Vezetőedző: Supka Attila.
Gólszerző: Tóth P. (25.), Kenesei K. (51. – 11-esből), ill. Danilo (16., 37. – mindkettőt 11-esből), Novák (64.), Lovric (72.).
Kiállítva: Horváth A. (87.).

Bár a Haladás előtt több lehetőség is adódott az első negyedórában, a 16. percben a Honvéd szerezte meg a vezetést, miután Danilo biztos lábbal értékesítette a Tchami buktatásáért megítélt büntetőt (0-1). Tíz percen belül egyenlített a szombathelyi együttes, Kenesei szabadrúgását követően Tóth P. fejelt a hálóba (1-1). Ám a szünetben már ismét a fővárosi csapatnál volt az előny, mivel Danilo második alkalommal sem hibázott a tizenegyes-pontról (1-2). S talán már nem is kell csodálkozni, de a Haladás is büntetőből szerzett újabb gólt, most Kene4sei volt eredményes (2-2). A hajrában azonban már érkezett válasz a Honvéd-gólokra, előbb Novák, majd Lovric talált a kapuba egy szögletrúgás után (2-4). A Honvéd így javítani tudott első fordulóbeli botlás után, a Haladás viszont még nem szerzett pontot.

GYŐR–ÚJPEST 1-0 (0-0)
Győr, ETO Park, 3000 néző. Vezette: Solymosi.
Győr: Sztevanovics – Takács Á., Fehér Z., Djordjevics, Völgyi – Koltai, Pilibaitis (Windecker, 85.), Trajkovics – Ji-Paraná, Simon A. (Alekszidze, 67.), Dudás (Dinjar, 76.). Vezetőedző: Csertői Aurél.
Újpest: Balajcza – Szokol, Dvorschák, Wilson, Pollák – Böőr (Bognár I., 73.), Egerszegi, Markovics (Popovics, sz.), Simon K. (Balogh B., 58.) – Lázár, Kabát. Vezetőedző: Mészöly Géza.
Gólszerző: Pilibaitis (53.).

Küzdelmes mérkőzésen a szerencsésebbik csapat nyert Győrben az Újpest vendégjátéka alkalmával. A találkozó egyetlen gólját a litván Linas Pilibaitis szerezte, aki Dudás kapufája után lőtt Balajcza hálójába. A lilák támadtak becsülettel a hátralévő időben, de csupán helyzetekig jutottak, Lázár és Kabát is a kapu mellé lőtt ígéretes pozícióból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.