Horror a bárban: gépfegyverekkel lőtték agyon a vendégeket

Fegyveresek hatoltak be egy észak-mexikói bárba pénteken és legkevesebb húsz embert megöltek, a támadás része a drogbandák közötti véres leszámolásoknak.

MNO
2011. 07. 09. 7:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az El Universal című helyi lap a rendőrséget idézve azt írta, hogy a Monterrey belvárosában lévő mulatóban AK-47-es gépfegyverekkel számoltak le az emberekkel. Öten megsebesültek.

Az elmúlt négy évben az iparosodott és viszonylag virágzó Monterrey, amely korábban mintája volt a fejlődő gazdaságoknak, mostanra jelképévé vált annak a káosznak, amit a rivális drogbandák közötti leszámolás jelent.

Felipe Calderón mexikói államfő hivatalba lépésekor, 2006-ban kíméletlen küzdelmet hirdetett a bűnözök ellen, s a rendőrség munkáját erősítendő mintegy 50 ezer katonát vezényelt át erre a feladatra. Ennek ellenére mindennaposak a lövöldözések és gyilkosságok még fényes nappal is.

A drogbandák egymás közötti leszámolásainak, valamint a rendfenntartó erők és a bűnözők összecsapásainak következtében az utóbbi években több mint 37 ezer ember vesztette életét Mexikóban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.