Hulladéklerakás miatt kapott letöltendő börtönbüntetést a férfi

Jogerősen nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Zala Megyei Bíróság a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt pénteken egy férfit, aki építési törmeléket és veszélyes hulladékokat helyezett el a város külterületén – közölte Beznicza Árpád sajtószóvivő az MTI-vel.

MNO
2011. 07. 08. 16:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint a büntetett előéletű férfi 2009 februárjában a bontási munkák során keletkezett tehergépkocsinyi rakományt – építési törmeléket, beton- és csempedarabokat, hullámpala-törmeléket, bontott műanyag- és színesfémhulladékot – egy külterületi ingatlanon helyezett el. A rakományban az építési törmelék és a háztartási hulladék mellett bőven voltak veszélyes hulladéknak minősülő, szennyezett anyagok is, például autóbontásból származó alkatrészek, üzemanyag-, olaj- és fékfolyadék-tartályok, fertőtlenítőszeres flakonok.

A vádlottal szemben 2009 júliusában újabb rendőri eljárás indult, mert az ingatlanján „lomizásból” származó, hulladéknak minősülő tárgyakat tárolt. A férfi a felhalmozott tárgyak eladható részét továbbértékesítette, a többi hulladékot – bár ilyen engedéllyel nem rendelkezett – az udvarán tárolta. A raktározott anyagok nagy része – fénycsövek, elektromos berendezések távirányítói, toxikus nehézfémet is tartalmazó elektronikus alkatrészek – veszélyes hulladéknak minősülnek, amelyek alkalmasak a környezet, a föld és a felszín alatti víz szennyezésére.

A megyei bíróság – helybenhagyva a Zalaegerszegi Városi Bíróság 2011 februárjában hozott ítéletét – a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a férfit, és két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet jogerős.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.