Húszmillióba került az esküvő

Mintegy húszmillió euróba – 5,2 milliárd forintba – került II. Albert monacói herceg esküvője és az azt kísérő háromnapos ünnepségsorozat. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/794714"><strong>• Pap előtt is igent mondott a hercegi pár + Képek</strong></a>

MNO
2011. 07. 07. 10:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Michel Roger államminiszter bejelentette, hogy a költségeket a monacói állam és a hercegi palota fele-fele arányban viseli. Ezért a monacói állam költségvetésébe 9,85 millió euró összeget állítottak be hitelként.

Az államminiszter korábban közölte, hogy 4 millió eurót (1,058 milliárd forintot) már megszavaztak a jeles eseményre, és mintegy ugyanekkora összegről döntenek az októberi költségvetési szavazáson.

II. Albert monacói herceg és Charlene Wittstock egykori dél-afrikai úszóbajnok szombaton fogadott örök hűséget egymásnak a Grimaldi-palota díszudvarában tartott egyházi esküvőn mintegy 800 vendég – köztük állam- és kormányfők, királyi házak tagjai, a művészvilág és a sport csillagai – előtt.

A díszvacsorán, amelynek menüjét a francia származású monacói sztárszakács, Alain Ducasse állította össze, 500 meghívottat láttak vendégül, majd nagyszabású tűzijáték, illetve a táncteremmé átalakított operaházban az ifjú pár és 200 meghívott részvételével hajnalig tartó bál zárta az ünnepséget.

A népünnepéllyé alakult rendezvénysorozaton koncertet adott az Eagles kaliforniai rockegyüttes, majd Jean-Michel Jarre lézerfényeffektusokkal kísért elektronikus zenéje szórakoztatta a közönséget.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.