Igazi sztárparádé lesz a VeszprémFesten

A királynék városában immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a nagy sikerű kulturális fesztivált, amely eddig Veszprémi ünnepi játékok néven volt ismert. A július 27– 30-ig tartó eseményre ezúttal Afrikából, Brazíliából, Londonból és Stockholmból is érkeznek világhírű fellépők.

MN
2011. 07. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bakony és a Balaton között félúton található Magyarország talán legszebb barokk tere, a Szentháromság tér, ahol a júliusi ég alatt néhány órára idén is létrejön a csoda. Történik ez azért, mert a VeszprémFest világhírű előadóművészeket vonz. Olyan zenei, kulturális nagyrendezvényről van tehát szó, amely remek magyar és nemzetközi produkciókat – a klasszikus zenétől a jazzen át az operáig – mutat be nézőinek.
E fesztivál 2004 augusztusában debütált a veszprémi vár főterén felállított színpadon, olyan fellépőkkel, mint José Cura és Kocsis Zoltán, a Nemzeti Filharmonikusok, Al Di Meola, Roby Lakatos, Szakcsi Lakatos Béla, Tony Lakatos és Snétberger Ferenc.
A fesztivál ebben az évben sem nélkülözi a nagy neveket, hiszen szerdán nem más, mint Gilberto Gil koncertje nyitja. A Grammy-díjas brazil énekes, gitáros és dalszerző a brazil populáris zene egyik leghíresebb alakja, dalaiban egyedülálló módon ötvözi a jazz, a samba, és a bossa nova elemeit. Másnap a funk és acid jazz rajongóit várja a londoni Incognito és a skandináv Nils Landgren Funk Unit zenekar. És persze magyar sztárokból sem lesz hiány: pénteken a Concerto Budapest lép fel az Amadindával és Snétberger Ferenccel, akik ezúttal egy romantikus hispán éjszakát varázsolnak a veszprémi várba. A szombati zárókoncertet a guineai Mory Kanté adja, aki húsz éve a Yeke Yekével világszerte ismertté lett. Ő Veszprémbe egyfajta „best of” programmal készült, fellépésén így lüktető, táncos, igazi afrikai bulira lehet számítani.
Az idei programot a főműsoron kívül több esemény is gazdagítja. A nulladik napon, 26-án a Pomádé király új ruhája című gyermekoperát adja elő a Veszprémi Petőfi Színház. A plusznapon, 31-én Auer Szimfonietta ifjúsági szimfonikus zenekar lép színpadra, az Óváros téren július 21. és 31. között pedig a rozé-, rizling- és jazznapok programja örvendezteti meg a gasztronómia és a zene rajongóit.

Infó: www.veszpremfest.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.