Indián bennszülöttek gyilkolták meg a nyugdíjas házaspárt

Perui indián bennszülöttek meggyilkoltak egy nyugdíjas lengyel házaspárt, akik kajaktúrát tettek az Amazonas egyik mellékfolyóján, az Ucayalin – közölte a lengyel külügyminisztérium.

MNO
2011. 07. 10. 10:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lengyel tengermelléki „hármas városból” (Gdansk-Gdynia-Sopot) származó pár – Jaroslaw Frackiewicz nyugdíjas filozófiaprofesszor és felesége, Celina Mróz nyugdíjas vízépítő mérnök – tapasztalt túrázók voltak. Húsz éve kajakoztak a világ sok részében, többek között Kanadában, Spanyolországban, Indiában, Portugáliában és Törökországban.

Perui túrájukról május 26-án tették az utolsó bejegyzést internetes blogjukban. Június 20-án kellett volna visszaérkezniük Lengyelországba. Az asszony fivére június 21-én tett bejelentést a házaspár eltűnéséről a limai lengyel nagykövetségen. A perui rendőrség Atalaya tartomány egyik indián falujában jutott a nyomukra. A falu indián lakosai elmondták, hogy egy ittas falubeli lőtte le és rabolta ki a házaspárt, tetemüket pedig mások segítségével a folyóba dobta. Előzőleg a pár a folyóparton sátrat vert, az indián férfi pedig el akarta zavarni őket onnan. Később puskával a kezében tért vissza, és figyelmeztetés nélkül tüzet nyitott.

A házaspár tetemét eddig nem találták meg, de személyes holmijaik előkerültek. A rendőrség három gyanúsítottat őrizetbe vett. Szakértők szerint a házaspár több hibát követett el. A túra előtt legalább néhány alapvető társalgási fordulatot el kellett volna sajátítaniuk spanyolul, s a perui dzsungelben mindenképpen helyi vezetőt kellett volna felfogadniuk. Az indián törzs vezetői bocsánatot kértek a meggyilkolt házaspár rokonaitól és Lengyelországtól.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.