Ingyen hotelszoba a hajléktalanoknak

Ingyen bocsátja ki nem adott szobáit hajléktalanok rendelkezésére egy háromcsillagos brüsszeli szálloda, a Hotel Mozart.

MNO
2011. 07. 30. 16:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A történelmi belváros szívében, a világhírű főtértől kevesebb mint egy percre fekvő szálloda tulajdonosa immár 17 éve segíti ilyenformán a belga főváros fedél nélkül tengődőit.

A La Libre Belgique című napilapnak a Brüsszelben nemrégiben az év emberévé választott, marokkói származású igazgató, Ahmed Ben Abderrahman elmondta: a körzetben sétálva maga választja ki azokat az embereket, akiknek szállást, zuhanyt vagy legalább egy-egy meleg ebédet biztosít térítésmentesen.

Mint mondta, hajléktalan szállóvendégeit arra szokta kérni, „zuhanyozzanak minden nap, és legyenek egy kicsit muzulmánok: ne igyanak alkoholt, ne drogozzanak, és feküdjenek le korán”.

Akciójának több mint másfél évtizede alatt a tulajdonos már több száz hajléktalant látott vendégül térítésmentesen az egyébként napi 100 euróba kerülő szállodai szobákban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.