Ingyenesen használhatják az utasok a BKV-buszt + Kép

Midibuszt tesztel a BKV több mint egy hónapon keresztül a 16-os vonalon, a MolitusBus S91-est ingyen használhatják az utasok.

MNO
2011. 07. 12. 14:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt a típust másodszor teszteli a BKV, először 2008 nyarán próbálta ki. Azóta a fejlesztők, a Webasto, a Rába és a Molitus Kft. több ponton is fejlesztette a járművet és Euro 5-ös motorral szerelték fel. Az S91-essel indult az Orangeways a BKV midibusztenderén, amelyet meg is nyert, de a Közbeszerzési Döntőbizottság szabálytalanságokra hivatkozva megsemmisítette a tender végeredményét, később pedig a BKV is eredménytelenné nyilvánította a pályáztatást.

A magyar fejlesztésű, 8 méter hosszú midibuszról Torma János, a Rába Jármű Kft. ügyvezetője a járművet bemutató keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta, a busz Európa több nagyvárosában is közlekedik, a tapasztalatok nagyon kedvezők, eddig több mint kétszázat értékesítettek.



Fotó: BKV Zrt.

Kozák Péter, a Molitus Kft ügyvezetője azt hangsúlyozta, hogy a járművet folyamatosan fejlesztik, és sokat tanultak a BKV midibusztenderéből is. Az elmúlt években olyan változtatásokat hajtottak végre a buszon, amelyekkel a BKV igényeit is ki tudják szolgálni.

Mint minden tesztbuszt, így ezt is ingyen használhatják az utasok, a 16-os (várbusz) vonalán az S91-es augusztus 22-ig közlekedik, menetrendje elérhető a BKV honlapján. A cég ezzel a busszal kapcsolatban is várja az utazók véleményét az [email protected] e-mail címre.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.