Inkubátorházzal segítik a fiatal vállalkozókat

Újabb, az eddigieknél több szolgáltatást nyújtó inkubátorház épül Székesfehérváron uniós támogatással, amelyet 2012 januárjában vehetnek birtokba az induló vállalkozások – jelentette be Cser-Palkovics András (Fidesz–KDNP), a város polgármestere, Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) elnöke és Fejes László, a pályázaton nyertes cég ügyvezető igazgatója kedden sajtótájékoztatón.

MNO
2011. 07. 12. 18:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cser-Palkovics András a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnökeként is üdvözölte a fejlesztést, amely szerinte lehetőséget teremt arra, hogy a székesfehérvári és környékbeli fiatal vállalkozók jó ötleteiket megvalósíthassák. Lehetőséget kínál arra, hogy kicsiből naggyá legyenek, és aztán néhány év múlva a város valamelyik ipari parkjában leljenek új otthonra. Jelezte, hogy Fejér megyében összesen nyolc ilyen jellegű pályázat nyert a közelmúltban, ami összesen bő egymilliárd forint támogatást jelent.

Fejes László, a pályázaton nyertes Grand-Due 2005 Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: 132,9 millió forintot nyertek a KDOP-2009-1.1.1./B pályázaton, ami 70 százalékos támogatást jelent. A 190 millió forintos beruházás néhány hete folyik, és várhatóan októberben lesz kész az épület. A beköltözések 2012 januárjától indulhatnak. Hangsúlyozta, hogy az országban mintegy negyven inkubátorház működik, ebből Székesfehérvárott található három, tehát ez lesz a negyedik a sorban. Megemlítette, hogy az új inkubátorházba betelepülő kis- és középvállalkozások nem működhetnek 3 évnél régebb óta, továbbá az inkubációs időszak hossza egy vállalkozás esetében maximum 5 év lehet, melyet követően új betelepülő kerül az adott vállalkozás helyére. A teljesen akadálymentes épületben 11 bérbe vehető iroda, két bérelhető műhely, egy konferenciaterem és egy oktatóterem lesz.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.