Ismét büntetett a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 400 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte a Free Style Entertainment Produkció Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt, mert a cég az általa szerkesztett VOX magazin címlapján „3 ingyen mozijegy” szlogennel hirdette nyereményjátékát, de a magazinban nem volt mozijegy.

MNO
2011. 07. 07. 16:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A versenyhivatal közleménye szerint 2008 szeptembere és 2010 szeptembere között a Free Style Kft. a VOX magazinban rendszeresen helyezett el nyereményjátékokban való részvételre szóló felhívást. A filmes nyereményjátékokkal premier előtti vetítésre szóló mozijegyeket, filmes ajándékcsomagokat nyerhettek a fogyasztók a magazinban szereplő kérdésekre adott helyes válasz megküldésével.

A magazin 2010. májusi számának címlapján a „3 ingyen mozijegy” szlogen szerepelt, azonban a magazin nem tartalmazott mozijegyet. A címlapon megjelenő felhívás így nem felelt meg a valóságnak, mivel a magazin megvásárlásával a fogyasztók nem jutottak hozzá automatikusan az ígért mozijegyekhez, ezeket a magazinban több helyen is népszerűsített „Mozizz velünk!” nyereményjátékon emelt díjas SMS küldésével lehetett megnyerni. A GVH a fenti jogsértésért 400 ezer forint bírságot szabott ki a vállalkozásra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.