Ismét leminősítették Ciprust

A Standard & Poor’s hitelminősítő pénteken az elsőrendű „A–”-ról a még befektetésre ajánlott „BBB+”-ra sorolta vissza Ciprus adóskockázati besorolását.

MNO
2011. 07. 29. 16:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán a Moody’s döntött hasonlóan: két fokozattal, A2-ről Baa1-re rontotta a ciprusi államkötvények osztályzatát. Mindkét hitelminősítőnél negatív besorolási kilátásokkal párosul a minősítés.

Az S&P szerint a ciprusi kormány nehézségek elé néz, amennyiben teljesíteni kívánja idei évre vonatkozó, 4 százaléknál alacsonyabb GDP-arányos deficitcélját. Így a megnövekedett adósságteher veszélyeztetheti a költségvetés stabilitására tett törekvéseit – írja értékelésében a hitelminősítő. A szervezet kiemeli, hogy számításai szerint a 3,5 százalékos válság előtti átlagos középtávú növekedési ütemnél lassabban, 2 százalékkal bővülhet a következő években a ciprusi gazdaság.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.