Jobb a termés a vártnál

Ukrajnában idén 51 millió tonna gabonát takarítanak be – közölte Mykola Bezugly ukrán mezőgazdasági miniszterhelyettes csütörtökön.

MNO
2011. 07. 28. 16:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez több az eddig hivatalosan várt 46 millió tonnánál, és jóval meghaladja a tavalyi 39,2 millió tonnát. A gabona betakarítása jól halad, a búza és az árpa közel 80 százalékát már learatták, ezekből várhatóan 32,5 millió tonna kerül a magtárakba.

Az illetékes elmondta azt is, hogy 3,6 millió hektáron terveznek kukoricát betakarítani, aminek az átlagos hozama 5 tonna körül alakul hektáronként. Ez azt jelenti, hogy Ukrajna idei kukoricatermése mintegy 18 millió tonna lesz, jóval felülmúlva a tavalyi 11,9 millió tonnát, és az egy évvel korábbi 10,5 millió tonnát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.