Jól gurult a horvát

A horvát Matija Kvasina nyerte a Central European Tour országúti kerékpáros viadal mezőnyversenyét, a Miskolc Nagydíjat.

MNO
2011. 07. 23. 17:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombati, Szerencs és Miskolc között lebonyolított 158 km-es távon 19 ország összesen 118 versenyzője állt rajthoz.

A 24. kilométernél, a Gibárt előtti szerpentinen egy bukás okozott izgalmakat, öt versenyző szorult kisebb-nagyobb ápolásra. Közülük egy kerékpárost kórházba is szállítottak, ám rövidesen kiengedték. A verseny

40. kilométerénél horvát, lett, orosz és szlovák csapatok nyolc versenyzője több mint kétperces előnyre tett szert, s a szökevények előnyüket a befutóig meg is őrizték. Közülük Kvasina haladt át elsőként a célvonalon, míg a legeredményesebb magyar, Solymosi Márton (Postás SE) 30. lett. Külföldi kerekesek gyűjtötték be az olimpiai kvalifikáció szempontjából fontos ranglistapontokat.

Eredmények, Central European Tour, Miskolc Nagydíj, Szerencs-Miskolc, országúti mezőnyverseny, 158 km:

1. Matija Kvasina (horvát, Loborica) 3:30:55 óra
2. Mihail Antonov (orosz, Itera-Katyusa) 6 másodperc hátrány
3. Nagy Róbert (szlovákiai, Dukla Trencsén) azonos idővel
...30. Solymosi Márton (Postás SE) 1:04 perc hátrány

Vasárnap a Budapest Nagydíjra kerül sor. A rajt 12:45 órakor lesz Isaszegen, míg a befutóra – körülbelül 16 órakor – a Népfürdő utcában, az Árpád hídnál kerül sor.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.