Július 20-án indul a Campus-fesztivál

Már lázasan folynak az előkészületek a debreceni Nagyerdőn, ahol július 20-án kezdődik a térség legnagyobb bulija, a Campus-fesztivál.

MNO
2011. 07. 07. 11:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bakó Csaba sajtófőnök csütörtökön az MTI-nek elmondta, hogy a nagyerdei stadionban és környékén több mint 200 hazai és külföldi fellépő műsorát láthatja a közönség. Mások mellett olyan nemzetközi produkciók várják majd a fesztiválozókat, mint a nu-jazz kultúra legnagyobb képviselője, az osztrák Parov Stelar vagy a venezuelai Désorden Publicó és az argentin Argies.

Angliából több remek produkció is szerepel a programkínálatban. Zenél majd a Moving Fusion & Metrik, a rave és a keményvonalas electro keverékét hozza a Hostage, de a punkrock és az angolszász muzsika rajongói sem maradnak eredeti előadó nélkül: a debreceni Nagyerdőn debütál a The Trees és ott lesz az ambient, ambient-house műfajok egyik legendája, a brit Chris Coco – tette hozzá.

Nyári fesztiválhoz méltóan a „hazai csemegék” is ott lesznek a Campuson. Debrecenben már klasszikus a Subscribe, a Quimby, az Irie Maffia vagy például Deák Bill Gyula fellépése. Zenei különlegességnek ígérkezik a Csík Zenekar Presser Gáborral és Lovasi Andrással, a Biorobot Unplugged Bérczesi Róberttel, a magyar népzenei hagyományt a klasszikus amerikai dzsesszel ötvöző Dresch Quartet, valamint SP koncertje.

A paletta felöleli az összes zenei műfajt, ennek megfelelően a rock mellett többek között a népzene és az elektronikus műfajok rajongói is megtalálhatják a kedvenceiket összesen hét színpadon. Az újdonságok mellett megunhatatlanok a Dumaszínház poéngyárosai, és az idén ott lesz a nagy mesemondó, Berecz András is – tájékoztatott Bakó Csaba.

Elmondta azt is, hogy a fesztivállal egy időben rendezik meg az immár hagyományos Campus-olimpiát. A résztvevők száma várhatóan meghaladja majd az ezret, ők kispályás fociban, strandröplabdában és kosárlabdában mérhetik össze ügyességüket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.