Kémkedéssel vádolnák az államfő személyi fotósát?

A grúz rendőrség letartóztatott öt fotóriportert szerda hajnalban Tbilisziben, köztük Mihail Szaakasvili grúz elnök személyi fotósát; a hozzátartozók szerint kémkedéssel vádolják őket.

MNO
2011. 07. 07. 13:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az öt elfogott az AP amerikai hírügynökség egyik fotósa, az Európai Fotóügynökség munkatársa, egy szabadúszó fotóriporter és Szaakasvili elnök személyi fotósa, akit szintén fotós feleségével együtt tartóztattak le hajnali két óra körül. Átkutatták a házat, és elvitték a fényképezőgépeket, számítógépeket, mobiltelefonokat – mondta el a letartóztatott szabadúszó fotóriporter felesége.

A grúz rendőrség több tucat embert tartóztatott le az ötnapos orosz–grúz háború óta eltelt nem egészen három évben azzal a váddal, hogy Oroszországnak kémkedtek. Moszkva viszont oroszellenes hisztériával vádolja a 2003-as „rózsás forradalommal” hatalomra jutott Szaakasvili-féle grúz vezetést.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.