Két NATO-katonát lőtt le az ügynök

Az afgán hírszerzés ügynöke szombaton tüzet nyitott a NATO egyik észak-afganisztáni támaszpontján, a lövöldözésben két szövetséges katona meghalt, egy harmadik megsebesült – közölték a helyi hatóságok.

MNO
2011. 07. 09. 14:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eset az amúgy békésnek tekintett Pándzsír tartományban történt. Kászem Dzsunglebag tábornok, a terület rendőrfőnöke elmondta, hogy az ügynök pisztollyal lőtt és megölte a tartományi helyreállítási csoport két katonáját. Megsebesített egy harmadikat is, aki azonban végzett a támadójával.

Az Afganisztánban állomásozó nemzetközi haderő (ISAF) megerősítette a történteket. Évek óta ez volt az első alkalom, hogy külföldieket öltek meg a tartományban. Pándzsír és Bamiján két olyan tartomány, amelyet tálibellenes erődítménynek tekintenek, és ahol az első szakaszban adják át majd az ellenőrzést a helyi erőknek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.