Kétezer milliárddal többet költenek

Újabb összeggel, közel kétezer milliárd jennel (25,5 milliárd dollár) növeli a japán kormány a márciusi természeti és atomerőmű-katasztrófa helyreállítási munkálataira fordítható összegeket.

MNO
2011. 07. 25. 17:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képviselők által hétfőn jóváhagyott tétel felét a katasztrófa által érintettek lakhatási, egészségügyi és egyéb körülményeinek javítását célzó projektekre fordítják. A fukusimai atomkatasztrófa miatt 80 ezer embert kellett kitelepíteni.

Japánban meghaladhatja a 180 milliárd dollárt az állam költsége az újjáépítésből. Erre minden bizonnyal kötvényt fog kibocsátani, és fedezetül adóemelés lehetséges – mondta még májusban a társadalombiztosítás és az adóügy átfogó reformjával megbízott miniszter. A japán kormány május elején már elfogadott egy négyezer milliárd jenes (51 milliárd dollár) pótköltségvetést a legsürgősebb kármentésre. A japán kormányzati adósság tavaly az 5,391 ezer milliárd dolláros hazai össztermék (GDP) 225,8 százalékát tette ki a CIA World Factbook becslése szerint.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.