Kétszeres túljegyzés az államkincstárjegy-piacon

Az előző hetinél kisebb, bő kétszeres túljegyzés mellett, csökkenő hozamon értékesített a meghirdetett összegben 3 hónapos diszkont kincstárjegyeket kedden az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

MNO
2011. 07. 12. 13:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hetente tartott aukción az ÁKK a megszokott ötvenmilliárd forint értékben kínált D111019 jelű, 2011. október 19-én lejáró diszkont kincstárjegyet. Az elsődleges forgalmazóktól 101,4 milliárd forintnyi diszkontjegyre érkezett ajánlat, kevesebb az előző keddi 138,5 milliárdnál, ezekből az ÁKK az eredetileg felajánlott ötvenmilliárd forintnyit fogadta el.

Az aukciós átlaghozam 5,75 százalék lett, 6 bázisponttal alacsonyabb az előző keddi aukció átlaghozamánál, és öt bázisponttal kisebb a november 16-án lejáró diszkontkincstárjegy-sorozatra számolt 5,80 százalékos hétfői három hónapos másodpiaci referenciahozamnál.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.