Kevesen kértek segélyt

Az Egyesült Államokban közel négy hónapja a legalacsonyabb szintre csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma a múlt héten, miközben a szakértők stagnálást vártak.

MNO
2011. 07. 28. 17:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A július 23-án zárult héten 398 ezer úgynevezett első segélykérelem futott be a munkaügyi hivatalokhoz, ami 24 ezerrel kevesebb a megelőző hetinél. A 400 ezres határt az elemzők jelzésértékűnek tekintik: e szint alatt ugyanis a becslések szerint a gazdaságban több munkahely keletkezik, mint amennyi megszűnik. A mutató utoljára az április 2-án záródott héten állt 400 ezer alatt.

A trendet jobban jelző négyheti átlag szerint a segélykérelmek száma ugyancsak csökkent, 8500-zal 413 750-re. Ez a mutató 14. hete áll a 400 ezres szint fölött. Az Egyesült Államokban 9,2 százalékra emelkedett a munkanélküliségi ráta júniusban az előző havi 9,1 százalékról. Az év hatodik hónapjában mindössze 18 ezer munkahely képződött a májusi 25 ezer után a nem mezőgazdasági ágazatokban. Áprilisban még 232 ezres növekedés volt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.