Kiderülhet, volt-e cinkosa az utoyai mészárosnak + Képek + Videó

Reggel kilenc órakor kihozták az Ila börtönből Anders Behring Breiviket a rendőrök, hogy Oslóba szállítsák és újra kihallgassák – a norvég hatóságok várhatóan arra a kérdésre próbálnak választ találni, voltak-e a merénylőnek cinkostársai az előkészületek során.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/800347" target="_blank"><strong>• Norvégiát egy hete „a gonosz támadta meg” + Képek </strong></a><br /><a href="http://mno.hu/portal/800348"><strong>• Kövér László részvétét fejezte ki</strong></a><br /> <a href="http://mno.hu/portal/800275"><strong>• Nem tudnak nemzetközi szélsőjobboldali hálózatról</strong><strong></strong></a><a href="http://www.mno.hu/portal/800131" target="_blank"><strong><br />• Fehéroroszországban képezték ki a norvég mészárost?</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/800098" target="_blank"><strong>• Puritánabb börtönbe szállították a norvég merénylőt</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/800021" target="_blank"><strong>• A telefoncsörgés vezette az áldozatokhoz a mészárost + Videó</strong></a><br /> <a href="http://www.mno.hu/portal/800305" target="_blank"><strong>• Breivik további két épületet is felrobbantott volna</strong></a>

Lukács Csaba
2011. 07. 29. 8:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros kormányzati negyedében elkövetett robbantás és az Utoya-szigeti lövöldözés után egy héttel félárbocon vannak a lobogók Norvégiában, gyászmiséket is tartanak és ma temetik el az első holttestet a hetvenhat áldozat közül. A tizennyolc esztendős lány – akit Napsugárnak becéztek barátai – bevándorlók gyermekeként született Norvégiában.







(Fotó: Reuters)

Tovább folytatódik az élőlánc szolidaritási akció is: tegnap esti adatok szerint csaknem a lakosság egyharmada, 1 millió 300 ezer ember fogta meg eddig két társa kezét, hogy ezzel is kifejezze szolidaritását az áldozatok és az ország egysége mellett. Ma nyilvánosságra hoztak egy felmérést is, mely meglepő eredménnyel zárult: a megkérdezettek kevesebb mint húsz százaléka gondolja azt, hogy a múlt pénteki merénylet következtében Norvégia kevésbé lett biztonságos, mint korábban, és magas azok aránya, akik úgy vélik, az ország még biztonságosabb lett azóta.







A VG című bulvárlapnak nyilatkozott Breivik ügyvédje, Geir Lippestad is. Őt maga a merénylő kérte fel a védelmére, annak ellenére, hogy tudta róla, az ügyvéd a Munkáspárt tagja – mint ismeretes, Breivik a Munkáspárt ifjúsági tagozatának táborában követte el a mészárlást.







(Fotók: Lukács Csaba)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.