Kiemelt figyelmet kapnak az 50 év felettiek

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelten támogatja a munkaerő-piaci hátránnyal küzdő munkavállalókat, a Társadalmi megújulás operatív program (Támop) két projektjén keresztül négy évig 60 milliárd forintot biztosít a foglalkoztatásukra – ismertette Czomba Sándor, a tárca foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a kormány múlt heti döntését szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

MNO
2011. 07. 20. 10:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Czomba Sándor elmondta: a projekt támogatja az alacsony iskolai végzettségűek, az elavult szakképzettséggel rendelkezők, a pályakezdők, a gyesről vagy gyedről visszatérők, a bérpótló juttatásban részesülők, a tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek, valamint az ötven év felettiek foglalkoztatását.

Az ötven év felettiek csoportjára kiemelt figyelmet fordít a kormány, mivel ez a korosztály a regisztrált álláskeresők több mint ötödét adja, az ő foglalkoztatásukra 17 milliárd forintot különítenek el a Támop-projektből, így több mint 17 ezren kaphatnak munkát ebből a csoportból – mondta az államtitkár.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.