Kiépül a csatornahálózat

Több mint 2,1 milliárd forintból épülhet ki a szennyvízcsatorna-hálózat a Békés megyei Dobozon, mert a nagyközség a Környezetvédelem és Energia Operatív Program keretében 1,81 milliárd forint vissza nem térítendő uniós és hazai forrást nyert el – közölte a település polgármestere csütörtökön.

MNO
2011. 07. 28. 17:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Simon István Tamás (Fidesz) elmondta: a mintegy 4500 lelket számláló község eddigi legnagyobb beruházásához a lakosság víziközmű-társulás létrehozásával biztosítja a szükséges önrészt. Dobozon jelenleg nincs csatornahálózat.

A várhatóan jövő tavasszal kezdődő beruházás során 31 kilométer gravitációs és 17 kilométer bekötővezetéket kell megépítenie a majdani kivitelezőnek. A projekt részeként pedig elkészül egy napi 485 köbméter kapacitású szennyvíztisztítómű is. A környezetvédelmi beruházásnak 2014 második felére kell befejeződnie, s így lehetővé válik, hogy 100 százalékos legyen a csatornaellátottság a településen.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.