Korszerűsítések az energiatakarékosság érdekében

A Budapesti Corvinus Egyetem energiatakarékossági korszerűsítéseket végzett 103 millió forint európai uniós támogatásból a Környezet és Energia Operatív Programban (KEOP), a beruházások augusztus végén fejeződnek be a kertészettudományi valamint a tájépítészeti karokon – közölte az oktatási intézmény.

MNO
2011. 07. 31. 13:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az épületenergetikai fejlesztések eredményeként összesen évi 8 millió forinttal csökkenhet a Budapesti Corvinus Egyetem működési költsége. A Budapesti Corvinus Egyetem „Kertészeti oktatási célú épületek energiahatékonyság növelő felújítása” című projekt a 103 millió forint támogatásból 8 épület 173 külső nyílászáróját cserélik ki, és hőszigetelik a homlokzatot, a padlásfödémet.

Az első ütemben elvégezték a Szarvasi Arborétum adminisztrációs épülete és a vendégháza, valamint a Soroksáron lévő ökológiai termesztési ágazat és a zöldségtermesztési ágazat főépületének korszerűsítését. A második ütemben a kertészettudományi kar kísérleti üzemének központi épülete, a dísznövény, gyógynövény és gyümölcs termesztési ágazat főépületeinek energetikai fejlesztése fejeződik be.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.