Közgazdászokkal, jogászokkal töltik be a helyeket

Az informatikai szolgáltatásokat nyújtó IT Services Hungary (ITSH) Kft. 300 állásra keres elsősorban angol és német nyelvben jártas szakembereket – mondta el a Világgazdaság pénteki számában az ITSH Kft. ügyvezető igazgatója, Ilosvai Péter, aki a nyelvi hátrányokkal magyarázta az alkalmazási nehézséget.

MNO
2011. 07. 29. 7:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megfogalmazása szerint „az informatikai tudást könnyebb elsajátítani utólag is, így gyakran előfordul, hogy műszaki végzettséget ugyan nem szerzett, de nyelveket jól beszélő közgazdászokkal, jogászokkal töltik be a helyeket”. Ilosvai Péter szavai szerint a többi nagyvállalathoz hasonlóan maguk kénytelenek pótolni az oktatási rendszer hiányosságait. Ezért 80 millió forint uniós támogatással 100 ember fejleszthette a nyelvtudását a nemrégiben befejeződött programban.

A 2500 főt foglalkoztat ITSH a legnagyobb informatikai szolgáltató Magyarországon. A kft. a Deutsche Telekomhoz tartozó T-Systems International leányvállalata. Tavaly 25,995 milliárd forint árbevételt és 2,26 milliárd forint mérleg szerinti nyereséget ért el a cég, szemben a 2009. évi 20,06 milliárd forint árbevétellel és 158 millió forint mérleg szerinti profittal.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.