Lángol a nádas, a füst miatt rövid időre lezárták az M7-est

Nagy területen, mintegy 25 hektáron ég a nádas és a száraz aljnövényzet Ordacsehi közelében, az M7-es autópálya mellett; a füst miatt néhány percre lezárták az autópályát, két tűzoltó enyhe füstmérgezést szenvedett – közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese péntek délután az MTI-vel.

MNO
2011. 07. 08. 14:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A riasztást 14 óra után kapták a tűzoltók, akik Balatonboglárról, Marcaliból, Keszthelyről és Siófokról nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Az oltásban a fonyódi önkéntesek is segítenek – tájékoztatott Salamon Kornél. Hozzátette: a szél miatt gyorsan terjedő lángokat a kiérkezés után két órával sikerült körbehatárolni. A két tűzoltót, akik a mentés során enyhe füstmérgezést szenvedtek, a siófoki kórházba szállították – közölte az ügyeletes, aki a tűz keletkezési okáról egyelőre nem tudott felvilágosítást adni. Mint mondta, ennek megállapítása a tűzvizsgáló feladata lesz.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.