Lehet tüzet gyújtani Zalában

Feloldotta július 29-i hatállyal a Zala megye területén lévő erdőkre, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területre a tűzgyújtási tilalmat a Zala Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága – közölte a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MGSZH) pénteken az MTI-vel.

MNO
2011. 07. 29. 14:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MGSZH-nál ugyanakkor arra figyelmeztetnek: a fokozott tűzveszély elmúltával is az erdőben csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időben szabad tüzet gyújtani. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell az eloltásáról – mutat rá az MGSZH.

A hivatal emellett felhívja az ingatlantulajdonosok figyelmét arra, hogy az avar- és a gazégetésnél fokozott figyelemmel járjanak el, mert a gyorsan haladó tűz könnyen elérheti az erdőt, vagy a lakott területeket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.