Lehetőséget adnak a helyi termelőknek

Helyi termékeket forgalmazó bolt építését kezdte meg Szekszárdon az Eco-Sensus Nonprofit Kft., az üzlet köztes felvásárló nélkül kínál értékesítési lehetőséget a szekszárdi kistérség termelőinek – közölte a cég.

MNO
2011. 07. 11. 6:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kft. 30 millió forintból a Környezet és energia operatív program támogatásával alakítja ki az üzletet, amely a tervek szerint 2012 tavaszán nyílik meg – írták a közleményben. A bolt a cég fenntartható helyi élelmiszerrendszer kidolgozását célzó projektjének részeként épül.

Csillag Péter projektfelelős elmondta: létrehoztak egy adatbázist, amelyben mintegy kétszáz helyi termelő szerepel, ennek alapján pedig marketing céllal kiadnak kézikönyvet is, amelyben ötven termelő jelenik majd meg. Elsősorban a helyi, kézműves termékeket előállítók, mezőgazdasági kistermelők, a Tolna megyében működő biogazdaságok számára kínálnak értékesítési lehetőséget. A projekt részeként a Szekszárd környéki helyi termékeket előállítók saját emblémát is kapnak, hogy a közvetlenül értékesített árujuk könnyebben azonosítható legyen.

Az Eco-Sensus Nonprofit Kft. korábban reprezentatív felmérést végzett Tolna megyében a helyi termékek fogyasztásáról, amelyek népszerűsítésére internetes kampányt is indított. A felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek 32 százaléka fogyaszt nagyrészt helyi termékeket, és kétharmaduk számára fontos, hogy Tolna megyei termék kerüljön az asztalukra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.