Lelőtték az izreali maffiafőnököt

Ismeretlenek Izraelben vasárnap virradóra megölték a helyi sajtó által a maffia egyik főnökeként számon tartott Franszuá Abutbult – közölte a rendőrség.

MNO
2011. 07. 31. 15:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 45 éves férfit autójánál lőtték le, amikor járművét üzemanyaggal töltötte fel – mondta Miki Rózenfeld rendőrségi szóvivő. A két támadó egy motoron érkezett éjfél után, arcukat a bukósisak fedte. Tíz lövedéket repítettek áldozatukba.

Francszuá Abutbul a kórházba szállítást követően halt bele sebeibe. A gyilkosság elkövetésének jellege tipikusan maffia-leszámolás – tette hozzá a szóvivő.

Franszuá Abutbul 2010-ben szabadult a börtönből, ahová családon belüli erőszak miatt került, a feleségét bántalmazta. Amíg börtönben volt, ismeretlenek – feltehetően egy rivális banda tagjai – megtámadták a tulajdonában lévő éttermeket.

Korábban azt gyanították róla, hogy Abutbult a főnöke egy bűnbandának, amelyet 2009 júniusáig testvére irányított, akit azonban bűnszervezet irányításáért időközben 13 évi börtönre ítéltek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.