Lesből lőtték le a katonákat

Lesből lelőttek tíz jemeni katonát az al-Kaida terrorhálózat feltételezett tagjai az arab ország azon déli tartományában, ahol különösen erős a jelenlétük, és a székhelyét el is foglalták – közölte csütörtökön egy katonai forrás és szemtanúk.

MNO
2011. 07. 07. 11:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A civil ruhás katonák gépjárművön utaztak szerda este Loder várostól északra, amikor három fegyveres lesből tüzet nyitott rájuk. Csak a járművezető maradt életben, de ő is megsebesült. A támadók – amíg a helyszínen voltak – nem engedték meg a helyi lakosoknak, hogy elvigyék a holttesteket, csak azt, hogy a sebesült sofőrt kórházba szállítsák – közölte egy szemtanú.

A loderi kórház egyik tisztségviselője megerősítette, hogy beszállították hozzájuk a sofőrt, valamint később a tíz holttestet is. Az al-Kaida helyi szárnya kihasználta a hónapok óta tartó rendszerellenes tüntetések miatt bizonytalan belpolitikai helyzetet, és május vége óta megszállva tartja a déli Abján tartomány székhelyét, Zindzsibárt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.