Leszállásra kényszerítettek egy repülőgépet

Két riadóztatott F-15E típusú vadászgép közrefogott és leszállásra kényszerített egy kisrepülőgépet az Egyesült Államokban, mert a pilóta veszélyesen közel repült a marylandi hegyekben levő Camp David-i elnöki nyaralóhoz.

MNO
2011. 07. 10. 4:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eset helyi idő szerint szombaton este történt. Az amerikai légvédelmi parancsnokság közlése szerint a repülő – egy Cessna 210-es típusú kisgép – nem jelentett veszélyt, pusztán „elővigyázatosságból” kényszerítették leszállásra egy közeli leszállópályáján, ahol átvizsgálták a légi járművet.

Négy héttel ezelőtt egy Beechcraft Bonanza típusú, ötüléses kisgépet kényszerítettek leszállásra az F-15-ösök, ugyancsak a Camp David-i repüléstilalmi övezet megsértése miatt.

A Fehér Háztól rövid helikopterútra fekvő hegyvidéki üdülő évtizedek óta a mindenkori amerikai elnök rendelkezésére áll. Obama eddig nem sokszor volt Camp Davidben, legutóbb például a pünkösdi hosszú hétvégét töltötte ott családjával.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.