Letörték az Országalma keresztjét

Megrongálták Székesfehérvár egyik fő jelképét, az Országalmát, az emlékmű keresztjét keddre virradó éjszaka letörték; a helyi rendőrkapitányság nyomozói délután kézre kerítették a feltételezett tetteseket, a két fiatalt gyanúsítottként hallgatják ki – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

MNO
2011. 07. 12. 17:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A székesfehérvári városgondnokság az esetről kedden délben értesítette a rendőrséget – mondta Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az akkor még ismeretlen elkövetők a letört betondarabot otthagyták a helyszínen, a tettesek a rongálással 200 ezer forint kárt okoztak. A bűnügyi technikusok, nyomozók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Az emlékmű peremén vérnyomokat találtak, illetve a térfigyelő kamerák felvételeit is kielemezték.

Időközben kiderült, hogy a székesfehérvári kórházban az éjszaka két fiatal jelentkezett vizes ruhában, s egyikük a vérző sebe miatt ellátásra szorult. A nyomozók a kórházban beszerzett adatok alapján jutottak el az egyik elkövetőhöz. A 19 éves budapesti fiatalemberrel közölték, hogy őt gyanúsítják az éjszakai rongálással, ezért büntetőeljárást indítottak ellene. Ő azonnal Székesfehérvárra utazott, s a kihallgatása során megnevezte 19 éves székesfehérvári társát, aki szintén saját maga ment be a kapitányságra.

Németh-Kész Mónika elmondta, hogy a két fiatal – egyikük testvérével – szórakozásból tartott hazafelé. Az Országalma szökőkútjában megfürödtek, majd – elmondásuk szerint – viccből ketten felmásztak az emlékmű tetejére, ott a keresztbe kapaszkodtak, ami letörött. Harmadik társuk lentről figyelte őket, őt tanúként hallgatják ki. A rongálás bűntett elkövetésével gyanúsított két fiatallal szemben korábban nem folyt büntetőeljárás. Tettükért akár három évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak – közölte a megyei főkapitányság szóvivője.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.