Lezárult a nyomozás a hangácsi emberölés ügyében

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság lezárta a nyomozást és több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldi meg az iratokat a megyei főügyészségnek a hangácsi pincesoron másfél évvel ezelőtt történt kettős emberölés ügyében – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-vel.

MNO
2011. 07. 29. 9:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gaskó Bertalan elmondta: tavaly január 29-én este egy fiatalokból álló társaság a hangácsi pincesoron szórakozott, ahol nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztottak, majd éjfél körül úgy döntöttek, a szomszédos településre mennek, ott folytatják csapatuk egyik tagjának születésnapi ünneplését.

A pincesorról ebben az időszakban néhányan bementek a faluba, hogy ott autóba szálljanak, mindeközben hangosan énekeltek, kiabáltak, és szidalmazták a közelben lakó későbbi sértetteket. A társaság egyik tagja az eset során a kerítéskapuba is belerúgott, a léc is összetört. A kiabálásra és provokációra a háziak kijöttek, verekedés támadt a két csoport tagjai között. Az időközben karókkal felfegyverkező csoport tagjai olyan súlyosan bántalmazták a házból kijövő 39 és 31 éves férfiakat, hogy azok a helyszínen életüket vesztették. A verekedésben további hat ember szenvedett könnyebb sérüléseket.

A bűncselekmény elkövetésének napján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya őrizetbe vett öt – 19 és 27 év közötti – helyi férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók voltak a több emberen történő emberölés elkövetésével. Az eljárásba a nyomozó hatóság egyebek mellett igazságügyi genetikai szakértőt is bevont.

Az öt gyanúsított jelenleg is előzetes letartóztatásban van. Az ügyben indított nyomozást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken befejezte, az iratokat vádemelési javaslattal küldi meg az ügyészségnek – ismertette a részleteket a szóvivő. Megjegyezte: a Büntető törvénykönyv (Btk.) szerint a büntetés tíztől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha az emberölést különös kegyetlenséggel, vagy több emberen követik el.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.