Lezárultak a megbeszélések, ősszel derül ki sok minden

Lázár János elbeszélgetett a képviselőkkel arról, mi lesz a parlament létszámának csökkentése után. Várhatóan a 2010-ben parlamentbe került képviselőknek kell majd új munka utána nézniük.

MNO
2011. 07. 23. 10:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezárultak azok a megbeszélések, melyeket Lázár János folytatott fideszes képviselőkkel 2014-ről, vagyis arról: kik esnek ki a ciklusváltással az Országgyűlésből, miután a mostani 386 helyett már csak 200 fős lesz a parlament – írja a Népszabadság. A lap szerint Lázár korrekt megállapodást ígért valamennyi kormánypárti honatyának. Az első körös, személyes, négyszemközti megbeszéléseken nem csak arra kérdezett rá Lázár János, hogy az egyes képviselők hogyan képzelik az életpályájukat 2014 után, hanem az elmúlt egy év nehéz időszakára is. Az egyeztetések konklúziója befolyásos fideszesek szerint az lehet, várhatóan az új, egyciklusos honatyák kényszerülnek búcsúra 2014 tavaszán a parlamenttől. Voltak, akik már most jelezték, a következő ciklusra diplomáciai szolgálatot képzelnek el maguknak vagy gazdasági-pénzügyi területen szeretnének érvényesülni.

A lap szerint a miniszterelnök ősszel, szeptember-október folyamán ül le második körben személyesen a képviselőkkel, akkor alakul ki a kiesők listája.

(Népszabadság/MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.