Libertadores-győztes edzőt szerződtetett az AFA

Alejandro Sabella lesz az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az Olé című lap szerint.

MNO
2011. 07. 29. 11:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az argentin sportújság a labdarúgó-szövetségre (AFA) hivatkozva adta hírül, hogy az 56 éves szakember követi a kedden menesztett Sergio Batistát a poszton. „Sabella a kiválasztott”– mondta a lapnak José Luis Meiszner, az AFA főtitkára. Sabella szerződtetéséhez a szövetségnek azonban még fel kell bontania a Batistával kötött megállapodást, valamint az új kapitánynak le kell mondania az Egyesült Arab Emírségekből érkezett ajánlatát.

Sabella játékosként többek között a Sheffield és a Leeds csapatában szerepelt. Edzőként Libertadores Kupa-győzelemre vezette az Estudiantest 2009-ben. Sabellától azt várják, hogy a kétszeres világbajnok argentin válogatott ismét hírnevéhez és tudásához méltóan szerepeljen. A dél-amerikai gárda Diego Maradona vezetésével a negyeddöntőben esett ki a tavalyi vb-n, majd Batistával a hazai rendezésű Copa Americán is elvérzett a legjobb nyolc között.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.