Magyar fiatalok mentek sziklának Horvátországban

Négy magyar fiatal sérült meg szombat hajnalban Zára (Zadar) közelében, amikor autójuk sziklának ütközött - tudatta a Splitben dolgozó magyar konzul.

MNO
2011. 07. 23. 12:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szlanyinka Anna elmondta: a kocsiban ülők közül egy ember súlyos sérüléseket szenvedett, hárman könnyebben sérültek meg. Az autó utasait a zárai kórházba szállították, ahonnan várhatóan néhány nap után távozhatnak.

A fiatalok a tengerpartra igyekeztek, a sofőr feltehetően az éjszakai vezetés után elfáradt, ez okozhatta az A1-es autópályán történt balesetet. A konzul hozzátette: Dalmáciában már az éjszaka nagy viharok voltak, erős széllel járt az esőzés, és emiatt az utak is csúszóssá váltak.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a megváltozott időjárás miatt nagyobb odafigyeléssel kell vezetnie az autósoknak. A Horvátországba igyekvő turistáknak mindenképpen ajánlott utasbiztosítást kötni, amit a most balesetet szenvedett társaság tagjai nem mulasztottak el.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.