Már 117 halálos áldozat van

Újabb holttesteket találtak a Kujbisevi víztározón július 10-én elsüllyedt Bulgarija kirándulóhajón, így a halálos áldozatok száma immár 117-re emelkedett. További 5 embert még keresnek, s mindössze 79 ember menekült meg – közölték hivatalosan vasárnap.

MNO
2011. 07. 24. 10:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bulgariját szombaton későn este sikerült annyira kiemelni a vízből, hogy a felszín fölé került a felső fedélzete. Akkor az illetékesek úgy döntöttek, hogy téli kikötőbe vontatják. Közben befejezték a hajó hermetizálását, és megkezdték a víz kiszivattyúzását a hajótestből. Amint a szivattyúzás befejeződik, a Bulgariját bárhová el lehet majd vontatni. A kiemelt hajón sérüléseket nem találtak sem kívül, sem belül, de számos belső helyiség vizsgálata még hátra van.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.