Már az Állatkertben sem lehet bárhol füstölögni

Megváltoztatja a dohányzással kapcsolatos szabályozását a Fővárosi Állat- és Növénykert: keddtől a kertnek csak hat kijelölt pontján engedélyezik a dohányzást.

MNO
2011. 07. 12. 17:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyermekek és a nem dohányzók érdekében hoztak új szabályokat az állatkertben. Az intézmény tizenegy hektáros területén hat helyet jelöltek ki az állatkert munkatársai: a főbejárat mellett, a Pálmaház oldalán, az Ausztrálház mellett, a Madagaszkár háznál, a Szavanna komplexum végénél, illetve az elefántház kapuja mellett – olvasható az intézmény közleményében.

A dohányzóhelyeket egyenletesen helyezték el, így azok az állatkert bármely pontjától 120 méternyi távolságon belül esnek. Ugyanakkor távol vannak olyan létesítményektől, ahol egészségügyi vagy tűzvédelmi okok miatt nem engedélyezhető a dohányzás.

Az Állatkert vezetése bízik abban, hogy a dohányzásra kijelölt helyek bevezetése, illetve a többi területen a dohányzás általános tilalma hozzájárul a gyermekek és a nem dohányzók egészségvédelméhez, ugyanakkor a rendszeresen vagy alkalmanként dohányzó látogatók számára sem okoz túl nagy kényelmetlenséget.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.