Másodikak lettek, mégis távozik a kapitány

Azonnali hatállyal lemondott posztjáról Gerardo Martino, a múlt vasárnap zárult Copa Americán döntős paraguayi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

MNO
2011. 07. 29. 20:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az argentin szakvezetővel a tavalyi, dél-afrikai világbajnokságon is jól játszott az együttes, negyeddöntős volt, a későbbi aranyérmes spanyoloktól kapott ki. Martino pénteki sajtótájékoztatóján annyit közölt, hogy a mai nappal már nem kapitánya a paraguayi válogatottnak, és a vb után eltervezett változtatásokat nem tudja folytatni.

Utalt arra is: nem esett neki jól, hogy a csapatot annak ellenére kritizálták, hogy fináléba jutott a Copa Americán. Az együttes úgy került a döntőbe, hogy rendes játékidőben egyetlen meccsét sem nyerte meg, a vasárnapi, Buenos Aires-i végjátékban pedig sima, 3-0-s vereséget szenvedett Uruguaytól.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.