Maty-ér készül a kajak-kenu világbajnokságra

A munkálatok problémamentesen zajlanak, így a vb kezdetére minden készen áll majd a sportolók és a szurkolók fogadására – vélekedett Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) sportért felelős helyettes államtitkára, többszörös paralimpiai bajnok, aki Bardóczy Gáborral, az államtitkárság sportszakmai főosztályvezetőjével szerdán megtekintette a Maty-éri olimpiai központ felújítási munkálatait.

MNO
2011. 07. 20. 14:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olimpiai kvalifikációs Mol kajak-kenu világbajnokságra augusztus 17. és 21. között kerül sor Szegeden. A viadal különös jelentőséggel bír, hiszen a 2012-es londoni ötkarikás játékok legfontosabb kvótaszerző versenye lesz nemcsak az ép, hanem a parasportolók számára is. Ahogy a Nefmi közleménye kiemeli: a 450 millió forintos állami támogatással megvalósuló felújításra azért volt szükség a Maty-éren, mert a létesítmények elavultak voltak, állapotuk sok esetben az alapfeladatok ellátására sem volt alkalmas. A munkálatok májusban kezdődtek, az átadásra a tervek szerint augusztus elején kerül majd sor.

A megújult sportkomplexum a jövőben több sportág nemzetközi eseményének is otthont adhat majd. Itt edzőtáborozhatnak a hazai és külföldi csapatok, és a helyszín alkalmassá válik szabadidős sporttevékenységek végzésére is, mind az ép, mind pedig a fogyatékossággal élő emberek számára. A beruházás különlegessége, hogy a felújítás során hangsúlyos szerepet kapott az akadálymentesítés, aminek köszönhetően kerekes székkel is könnyen lehet majd közlekedni a létesítmény teljes területén.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.