Még nem tudták azonosítani a reptéren talált fiola tartalmát

Ismeretlen anyagot tartalmazó fiolákat találtak csütörtökön a kiskunlacházi volt szovjet katonai repülőtér főépületében, ezért kivonult a helyszínre egy laboratóriumi munkacsoport – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

MNO
2011. 07. 07. 15:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint csütörtök délelőtt a repülőtéren dolgozók a főépület egyik helyiségében „orosz és nemzetközi jelzésekkel ellátott fiolákat találtak”, s a feliratok alapján felmerült a gyanú, hogy azok mérgező anyagot tartalmaznak. Mint írták, a fővárosi polgári védelmi parancsnokság veszélyhelyzet-felderítő szolgálata kivonult a helyszínre, de egyértelműen nem tudta azonosítani az anyagokat.

Ezt követően Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke a Pest megyei katasztrófavédelem kérésére kirendelte a helyszínre a honvédelmi katasztrófavédelmi rendszer részét képező, készenléti szolgálatot ellátó Havaria laboratóriumi munkacsoportot, amelynek munkatársai délután megkezdték a vizsgálatot – áll a közleményben. A tárca az MTI megkeresésére későbbre ígért a részletekről tájékoztatást.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.