Meghalt a volt elnök felesége

Meghalt Betty Ford, a néhai Gerald Ford amerikai elnök felesége. Betty Fordot 93 éves korában érte a halál pénteken – közölte Elaine Didier, a Gerald Ford nevét viselő elnöki könyvtár igazgatója.

MNO
2011. 07. 09. 4:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gerald és Betty Ford 1948-ban házasodott össze, abban az évben amikor a majdani elnököt a kongresszus tagjává választották. Betty 1974-ben került az érdeklődés középpontjába, amikor férje – Richard Nixon lemondása után – 1974-ben az Egyesült Államok elnöke lett.



Fotó: Reuters

Az asszonynál néhány héttel később mellrákot diagnosztizáltak, s a betegség ellen folytatott küzdelemben tanúsított őszintéségéért és bátorságáért elnyerte a közvélemény elismerését. Gerald Ford az 1976-os elnökválasztást elveszítette Jimmy Carterrel szemben. Feleségét később alkohol és kábítószer-függőség miatt kezelték, s felgyógyulása után segített létrehozni egy klinikát a szenvedélybetegségekkel küzdők megsegítésére.

A Betty Ford nevét viselő rehabilitációs központ a kaliforniai Palm Springsben működik.

Gerald Ford 2006 decemberében hunyt el.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.