Megtalálták a neten, és lecsaptak a bombagyárosra

A lengyel Központi Nyomozó Hivatal (CBS) őrizetbe vett egy húszéves férfit, aki robbanószerkezeteket készített – közölte a Nowy Sacz-i ügyészség csütörtökön.

MNO
2011. 07. 28. 13:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kis-lengyelországi (Malopolska) vajdaságbeli, a lengyel–szlovák határon fekvő Muszynában élő férfi – akárcsak Anders Behring Breivik, az oslói merénylő – műtrágya készítéséhez szükséges alapanyagokat használt fel a robbanószerkezetek elkészítéséhez. Dariusz Nowak, a kis-lengyelországi vajdasági rendőrség szóvivője közölte, hogy egy, az interneten elhelyezett videofelvétel alapján akadtak a bombagyáros nyomára. A felvételen, amelyet maga helyezett el a világhálón, egy pokolgép felrobbantása látható egy erdőben.

A férfi garázsának átkutatása során a rendőrség két robbanószerkezetet talált, valamint a bombák előállításához szükséges alapanyagokat, köztük olyat, amelyet a műtrágyához használnak, valamint amatőr gyújtószerkezeteket. A férfit 6 hónaptól 8 évig terjedő börtönbüntetés fenyegeti.

Az elmúlt héten vették őrizetbe a kis-lengyelországi vajdaság székvárosában, Krakkóban a 38 éves Rafal K.-t, aki beismerte, hogy házilag készített robbanószerkezetekkel négy robbantást hajtott végre a városban. A detonációkban öten sérültek meg. A férfi által bérelt garázsban tárolt alapanyagokból a rendőrség szerint száz robbanószerkezetet lehetett volna előállítani.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.