Megújult a Büki Gyógyfürdő

Kétmilliárd forintos fejlesztést követően új szaunavilággal, beltéri étteremmel, gyermekfoglalkoztatóval és medical wellness részleggel bővült a Büki Gyógyfürdő, az új épületrészeket ünnepélyes keretek között pénteken adták át.

MNO
2011. 07. 29. 13:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fejlesztésnek köszönhetően az élményfürdő tágas pihenőrészekkel is bővült, elkészült egy újabb gyermekmedence és új beltéri csúszdákkal is gazdagodott a létesítmény – jelentette be az ünnepségen Németh István, a Büki Gyógyfürdő Zrt. elnök-vezérigazgatója. A most megvalósult fejlesztés legnagyobb attrakciója a szaunavilág, amely egyidejűleg 150 vendég befogadására képes, tepidárium, gőzfürdők, infra- és finn szaunák, aromaszauna és kültéri ördögszauna várja a lazulni és felfrissülni vágyókat.

A beruházásról szólva Németh István elmondta, hogy a projekt tervezett költsége 1 milliárd 750 millió forint volt, a beruházás kivitelezése a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretében 30 százalékos pályázati támogatással valósult meg, ám a projekt összköltségén túl még további 250 millió forintra volt szükség, amelyet a részvénytársaság saját forrásaiból fedezett. A projekt 70 százalékos önrészét egyébként 1,2 milliárd forint értékű kötvénykibocsátással teremtették elő. Az avatóünnepségen Kovács Ferenc a Vas Megyei Közgyűlés elnöke (Fidesz) a gyógyfürdő történetét idézte fel, megemlítve azt a tényt, hogy a tulajdonos megye és Bük városa évtizedeken át nem vett ki osztalékot a társaságból, ezzel támogatta, hogy a pályázati források mellé legyen pénz az önrész biztosítására és a folyamatos fejlesztésekre.

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója az ünnepségen arról szólt, hogy a nyugat-magyarországi régió – megelőzve a Balatont is – hazánk legfontosabb turisztikai régiójává vált. A vendégéjszakák tekintetében a régióban tavaly 50 százalékos volt a növekedés, az idei év első öt hónapjában pedig az előző évhez képest további 4,6 százalékos növekedést regisztráltak. Mindezeknek ellentmond, hogy a napokban a turizmusból élő büki vállalkozók egy közleményt adtak ki, amelyben azt jelzik, hogy a vendégeik száma az utóbbi években 30 százalékkal csökkent. Ennek oka, hogy a belföldi és külföldi turisták is elsősorban a nagyobb szállodák, valamint a gyógyfürdő szolgáltatásit veszik igénybe, nem pedig a település vendéglátóhelyeinek kínálatát. A helyi vállalkozók ezért tárgyalásokat sürgetnek a térség idegenforgalmának fellendítését szolgáló komplex ajánlatok közös kimunkálása érdekében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.