Megújult és kibővült a tiszai termálfürdő

MN
2011. 07. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tiszakécske termálfürdője az alföldi regionális program részeként 330 millió forintos uniós támogatással, 680 millió forintos fejlesztéssel gazdagodott. Az új wellness- és gyógyászati részleget, kültéri és gyermekmedencéket is magában foglaló beruházást a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója a múlt héten adta át. Az új gyógyászati részlegben a masszázs, az iszappakoló, a szénsavkádas és a tangentoros helyiségeket a fürdő vendégei beutalóval és egészségpénztári tagként is igénybe vehetik.
A mostani fejlesztés részeként a fürdő fedett medencéjének épületét bővítették és üvegfalakkal látták el – ennek köszönhetően a relaxációs terek megnövekedtek és világosabbak lettek. Ugyanitt kapott helyet egy új gyermekmedence, és megújult a kültéri kalandmedence is.
Az összekötő elemek tervezésekor az alföldi tornácos házak belső udvarai, a télen zárttá, nyáron pedig nyitottá tehető pergolafolyosók inspirálták az építészt. Hála a terveinek, e megoldást alkalmazva a külső élményfürdőt részben lefedték, a kinti termálmedencéket pedig pergolafolyosókkal kapcsolták hozzá. A belső tél miliőjét a rózsabarack-motívum határozza meg: a szaunavilág bioszaunájában és a meleg-homokos pihenőhelyiségben egyaránt ez a központi elem.
Infó: www.thermaltiszapart.eu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.