Megyeri Dávid: Sárga csekkes erőszak

MNO
2011. 07. 29. 7:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megyeri Dávid: Egymás után zuhognak ránk a gáz- az áramszolgáltatók, a kábeltelevízió, a telefontársaságok számlái, és mindnek egy közös tulajdonsága van. Mintha csak egyetlen központból küldenék, egyre korábban érkeznek. Mind kevesebb idő áll rendelkezésünkre, hogy a postán leszurkoljuk a követelt összegeket. Egy-két éve még hetekkel a befizetési határidő előtt megkapta a halandó a csekket, ma már csak pár nappal előtte. Ha késik valaki egy-két napot, nincs kegyelem. Régebben legalább kéthetes csúszás után jött a dorgáló, majd fenyegető levél, manapság küldik néhány napon belül. Az embernek olyan érzése támad, hogy ha nem törölték volna el a pallosjogot, tán a fő- és jószágvesztést is kirónák a delikvensekre.

(Magyar Nemzet, 2011. július 29.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.