Mesevilág épül Szalafőn

Meseparkot épít európai uniós támogatással az őrségi Szalafőn a Népi Mesterségek Műhelye.

MNO
2011. 07. 12. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olyan mesevilágot terveznek, ahol a látogatók tündérekkel, sárkányokkal és a vasorrú banyával is találkozhatnak. Egy közel 10 ezer négyzetméteres területen, hét épületből áll majd a park, amely a rövidesen megkezdődő építkezés befejezése után színes programokkal várja a turistákat, nemcsak a gyerekeket, hanem az idősebbeket is. A programok szervezői azt ígérik, hogy a csodálatos természeti környezetben mindenki találhat érdeklődésének megfelelő elfoglaltságot.

A mesepark aktív részvételt biztosító élményelemekben bővelkedik majd: népmesetúra, érzékszervi túra, mesekaland, filmkészítés, kiállítás, makett-terem, díszletkészítés, drámajáték, filmvetítés, kézművesség adja a programok széles választékát. A beruházás során felújítják, berendezik a műemlék parasztházat, valamint hat másik épületet, amelyek különböző programok helyszínei lesznek. Az udvar szabadtéri programoknak ad majd helyet, külön hangsúlyt kap a látogatók interaktív tájékoztatása.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.