„Mi lettünk a július 22-i nemzedék” – Eltemették az első áldozatot

Akaratunkon kívül mi lettünk a július 22-i nemzedék – mondta a pénteki megemlékezésen Eskil Pedersen, a norvég Munkáspárt ifjúsági tagozatának vezetője, aki maga is túlélője az Utoya szigeti támadásnak. „Valami új és valami fontos kezdődött el az országunkban, és rajtunk is múlik, hogy ezt az újat milyenné alakítjuk” – folytatta, és megígérte, hogy a fiatalok nem adják fel Utoya szigetét, ezért jövő év július 22-én újra ott fognak táborozni.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/800262" target="_blank"><strong>• Kiderülhet, volt-e cinkosa az utoyai mészárosnak + Képek + Videó</strong></a>

Lukács Csaba
2011. 07. 29. 13:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megemlékezésen részt vett a miniszterelnök és több kormánytag is – Jan Stoltenberg késő délután részt vesz egy mecsetben tartandó megemlékezésen is Osló egyik bevándorlók lakta negyedében, hogy jelenlétével demonstrálja a nemzet egységét.

Péntek délután a norvég rendőrség bejelentette, hogy sikerült azonosítani az utolsó áldozatot is, de nem adtak információt Breivik másodszori meghallgatásával kapcsolatban. A merénylő ügyvédje, Geir Lipperstadt viszont az Aftenposten című lapnak elmondta: a 32 éves férfi még két másik épület ellen szervezett bombamerényletet, de a terveit az aznapi események miatt megváltoztatta. Péntek kora délután eltemették az első áldozatot is a főváros melletti Nesoddenben: a tizennyolc esztendős Bano Rashid kurd származású lány második generációs bevándorló, és a Munkáspárt ifjúsági tagozatának tagjaként ő is a szigeten lelte halálát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.