Minden a dinnyéről fog szólni Ópusztaszeren

Többek között alföldi népzenével és dinnyemagfőzéssel várják az érdeklődőket az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban az augusztus 6-i dinnyenapon. De természetesen a verseny sem marad el, így lesz súlysaccoló- és evőverseny is.

MNO
2011. 07. 29. 18:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövő szombati egész napos rendezvényre számtalan programmal készültek a szervezők. Tamás Gábor ételszobrász dinnyeszobrokat fog alkotni, de sárgadinnyelekvár is készül, a talpalávalót a Nyenyere Egylet szolgáltatja.

A látogatók betekinthetnek a dinnyetermesztés hagyományos módszereibe, megismerhetik eszközkészletét, megtudhatják, melyek az érett görögdinnye ismérvei. Az is kiderül, milyen sokféleképpen jelent meg a sárga- és a görögdinnye a hagyományos népi kultúrában.

De persze a nyár slágergyümölcse mellett ínycsiklandó ételek és italok is szerepelnek a park vendéglátóhelyeinek étlapján. A megváltott belépőjegy mellé pedig egy-egy darab liba- vagy mangalicazsíros kenyér is jár.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.